Extra’s bij catering

Bezorging

Bezorging van cateringen voor meer dan 25 personen, is mogelijk indien u tijdig met ons overlegt. De kosten zijn afhankelijk van (spits)tijden en plaats, binnen Amsterdam doorgaans €35,-. U kunt eventueel gehuurde spullen en lege schalen zelf terugbrengen of een afspraak maken om ze door ons op te laten halen (binnen Amsterdam ook doorgaans €35,-).

Drank

Voor bij het eten of op een borrel of feest kunt u kiezen uit een ruim aanbod van Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen.  De verschillende wijnen hebben wij uitgebreid voorgeproefd en geselecteerd op hun unieke karakter en een juiste prijs kwaliteit verhouding. Wij adviseren u graag welke wijn het beste past bij het eten dat u bestelt! In overleg kunt u ook zelf de drank regelen.

Servies, bestek & glaswerk inhuren

U kunt zelf voor uw servies zorgen, maar wij kunnen dat ook voor u organiseren. Wij hebben duurzaam geteeld palmblad wegwerpservies en -bestek voor €0,50 per persoon. Aardewerken servies en glaswerk kunnen we desgewenst extern voor u inhuren. Wanneer u bijvoorbeeld voor honderd personen een bord, mes, vork, lepel en een wijnglas huurt, kost u dat inclusief bezorging en schoonmaak circa €200,- De kosten worden in verband met vaste bezorgkosten relatief wat lager bij meer gasten, en hoger bij minder gasten.

Aankleding

De uitstraling van onze buffetten is Bourgondisch zoals te zien op de afbeeldingen. Het eten presenteren we in mooie grote schalen van Spaans aardewerk en we gebruiken graag onze bijzondere koperen Indiase chafing dishes. Daarnaast kleden we buffetten en tafels met veel zorg aan. Daarbij gebruiken we veel bloemen, groente en fruit en gekleurde stof. Wij kleden desgewenst ook de gehele ruimte voor u aan. Naast servies en glaswerk kunnen wij ook tafellinnen, kandelaars, tafels en stoelen, kapstokken, warmhoud-apparatuur, barinstallaties, koelkasten, tuinoverkappingen en dergelijke voor u organiseren. Peperwortel maakt ook geregeld schalen op voor reclamefoto’s en films (‘de oesters van Nam Kee’ waren eigenlijk ‘de Oesters van Peperwortel’).

Personeel

Peperwortel werkt met ervaren studenten, die al jaren op locatie de catering en bediening voor ons verzorgen en ook in onze winkel werken of werkten. Wij zelf werken ook intensief samen met ons eigen personeel en proberen altijd breed geïnteresseerde en sociaal begaafde jonge mensen aan te trekken, omdat dat ook voor ons veel interessanter is.  Onze mensen houden van sociaal contact, zijn gewend aan een heel divers publiek, ze weten wat goed eten is en begrijpen echt wat ze serveren. Hierdoor kunnen zij zowel een zakelijk publiek te woord staan maar ook behulpzaam en vriendelijk zijn voor een jarige oma. Wij verhuren cateringpersoneel voor €42.50 per uur incl BTW

 

PPW_21