Over ons

Peperwortel is in 1995 geopend door twee vriendinnen, Elianne en Sasja, die tijdens het studeren hun liefde voor het koken verder ontwikkelden. Samen met broer Bart wilden zij een plek creëren waar werk en thuis gecombineerd kon worden, en waar zowel het personeel als de mensen uit de buurt óók thuis zouden kunnen komen.
Die wens hebben zij gerealiseerd in een karakteristiek, door druivenstruiken overwoekerd hoekpand op de Amsterdamse Overtoom, precies tegenover de Vondelkerk en de ingang van het Vondelpark. Op dat zonnige hoekje huist de grote Peperwortel ‘familie’ nog altijd. We hebben inmiddels vele trouwe klanten in en uit de buurt en na jaren cateren voor borrels, grote feesten en verjaardagen heeft bijna iedere Amsterdammer die we spreken wel eens iets van Peperwortel geproefd. Trots waren we toen we door Johannes van Dam in het Parool bestempeld werden als ‘Parel onder de traiteurs’.
Traiteur

Dagelijks kun je bij Peperwortel terecht voor met liefde bereide, verse maaltijden, tapas, toetjes en quiches. We koken heel divers en alles wat we zelf lekker vinden: Mediterraan, Aziatisch, Arabisch. Alle maaltijden zijn flink op smaak, de ingrediënten zijn van goede kwaliteit en we koken altijd met veel verse kruiden.

Ons zonnige terras op de hoek Overtoom/Tweede Constantijn Huygensstraat gaat, afhankelijk van de dag om 11.00 (vr t/m zo) of 12.00(di t/m do) open voor de lunch of gewoon voor een goede kop koffie. U kunt er terecht tot 22.00 (di & wo) of 23.00 (do t/m zo).

Catering

Naast de dagelijkse maaltijden voor ons restaurant koken we met veel plezier voor uiteenlopende cateringen voor elke gelegenheid en ieder budget. Wij cateren zowel (warme) lunches, warme maaltijden, uitgebreide buffetten, diners, borrels, bruiloften als complete feesten voor bedrijven en particulieren. We cateren bijvoorbeeld regelmatig voor de Beurs van Berlage, (bedrijfs)feesten en bruiloften, crew catering voor diverse theatergezelschappen, en diners voor bijvoorbeeld een verjaardag of promotie.

We werken samen met verschillende leuke locaties in Amsterdam, waaronder de het Blauwe Theehuis in het Vondelpark, Desmet studio’s en de Oude Kerk.

Loop gerust even binnen en stel uw vraag, doordeweeks in de loop van de ochtend zijn wij er meestal. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken of mailen naar elianne@peperwortel.nl of bart@peperwortel.nl. Of kijk onder contact hoe en wanneer u ons het beste kunt bereiken.

Bekijk onze foto’s in de fotogalerij!